Op zoek naar woonruimte?

Naast fiscaal juridische en bedrijfseconomische activiteiten houdt Earfra zich ook bezig met be-
middeling van woonruimtes in Delft en omstreken. vastgoed overzicht

Werkwijze Earfra


Contact: woningzoekers kunnen reageren op beschikbare woningen op de site. Het inschrijfformulier gaat uitgebreid in op de woonwensen. Zo komt in het formulier bijvoorbeeld de voorkeur voor woonruimte, aantal kamers en de inrichting van de woonruimte voor. Via het contactgedeelte van de site is het ook mogelijk om een mail te sturen om opgenomen te worden in ons databestand zonder op een kamer te reageren.

Match: op basis van uw reactie gaan wij na of u bij de verhuurder past. Op het moment dat dit het geval is informeert Earfra u per e-mail of per telefoon. Wij stellen u dan in de gelegenheid de woning te bezichtigen. Het kan zijn dat wij meerdere woningen hebben die aansluiten op uw voorkeuren die we aan u voor zullen stellen. Het is uiteraard mogelijk meerdere bezichtigingen te plannen. Indien er meerdere personen in aanmerking komen voor de woning is het mogelijk dat wij de bezichtiging van de woning voor meerdere personen tegelijk organiseren.

Bezichtiging: u wordt door Earfra op het afgesproken tijdstip verwacht bij de woning die u kunt bezichtigen en ÚÚn van onze medewerkers zal met u meegaan. Indien u verhinderd bent dient u ons hier telefonisch van op de hoogte te brengen, dan maken wij een nieuwe afspraak. Hou wel rekening met het risico dat andere ge´nteresseerden u in dat geval voor kunnen zijn.

Als u na bezichtiging tot huur wilt overgaan, geeft u dit dan aan bij een van onze medewerkers. De cliŰnt die het langst staat ingeschreven bij Earfra krijgt het huurrecht wanneer meerdere ge´nteresseerden de woning wensen te huren.

Van woningzoekende naar kandidaat-huurder: bij concrete interesse in de woning wordt u een zogenaamde kandidaat-huurder. Het kandidaat-huurderschap wil echter nog niet zeggen dat u daadwerkelijk de definitieve huurder wordt. Een kandidaat-huurder geeft middels een huuropdrachtbevestiging aan, de woning te willen huren. Deze huuropdrachtbevestiging is een voorlopige huurovereenkomst en wordt door de kandidaat huurder ondertekend. Wij zullen u vragen de huuropdrachtbevestiging aan te vullen met de volgende documenten:

Eerste betaalperiode: voordat er een definitieve huurovereenkomst getekend wordt, ontvangt u van Earfra een rekening met daarin een gedetailleerd overzicht van de kosten van de eerste betaling. Tot deze betaling behoren de eerste huurprijs en de waarborgsom. Wij handelen de eerste betalingsperiode voor de verhuurder af. Na die eerste betaling maakt u de overige maandelijkse huurprijs, zonder tussenkomst van Earfra, over naar de verhuurder.

Huurovereenkomst: Earfra stelt de huurovereenkomst op. Deze bestaat onder andere uit persoonlijke gegevens van de verhuurder en de huurder, en artikelen en bepalingen die gelden voor de betreffende woning. Onze medewerkers zullen de overeenkomst stap voor stap met u doornemen, zodat u goed inzicht krijgt in de informatie.

Oplevering van de woning en huissleutels: bij de oplevering van de woning wordt een inventarislijst door een van onze medewerkers ingevuld waarop staat aangegeven welke goederen in het huis aanwezig zijn. Denkt u niet alleen aan een stereo-installatie, een televisie en een bed, maar ook aan badlakens en bestek. Een medewerker neemt de inventarisatielijst vervolgens met u en de verhuurder door. Tevens zal er een incheck rapport worden opgesteld waar de meterstanden van gas/water/licht staan geregistreerd. De huurder en de verhuurder krijgen beiden een kopie van de inventarisatielijst en het check-in rapport. Earfra neemt de originelen van beide documenten op in het dossier van de woning. U krijgt daarvan een kopie. Bij het verlaten van de woning wordt de inventarislijst vergeleken met het huidige inventaris en wordt een check-out rapport opgesteld.

Let op: na volledige betaling van eerder genoemde kosten en afhandeling van de formaliteiten overhandigt een medewerker van Earfra u de huissleutel. Op het moment dat u de sleutels van de woning ontvangt, bent u als huurder verantwoordelijk voor de woning.

Waterloop 44    |    2614 XC Delft    |    Tel: 015-2122250    |    Fax: 015-2157573            Contact